Marketinganyagok készítése Londonban

Honlaptervezés

Ahhoz, hogy önnek és cégének, és a célközönségének tetsző, jól használható, Google által is megfelelően rangsorolt honlapot készíthessünk, a következőket sorokat ajánljuk figyelmébe.

Amikor a látogató meglátja a honlapját, néhány másodpercen belül eldönti, hogy marad, vagy továbblép. Így nem vitás, hogy az első benyomásnak rendkívül fontos szerepe van. Ha nem közlünk fontos, azonnal befogadható információkat az első oldalon, jó eséllyel szalasztottuk el a potenciális vevőnket.

Ma már nem szokás például látványos flash intrókkal kezdeni egy honlapot és tartózkodni kell attól is, hogy a kezdő oldalon cégünk történetével traktáljuk a látogatót. Ha felkeltettük érdeklődését a termékünkkel, vagy szolgáltatásunkkal, valószínűleg el fogja olvasni akkor is, ha nem a kezdő oldalra raktuk.

A rengeteg honlap közül csak akkor tudunk kitűnni, ha egyedi megjelenést biztosítunk magunknak. Ezt egy átfogó arculattervezéssel tudjuk elérni, ahol arra fogunk törekedni, hogy cégének világosan megkülönböztethető, a célközönség igényeinek, elvárásainak megfelelő grafikai látványt biztosítsunk. Így az Ön bizonyára kiváló terméke, vagy szolgáltatása már az első oldalon felkelti a honlap látogatójának figyelmét.

Sokan kínálnak manapság ingyen honlapot. Azon túl, hogy ezek között jó néhány van, ahol menet közben kiderül, hogy nincs is ingyen, vagy nem minden szolgáltatás van ingyen, ezek egytől-egyig sablonokat használó honlapok. Némelyik kétségtelenül szép, de szeretne Ön pont ugyanolyan honlapot, amilyen a konkurenciának is van?

Fontos a profi, átgondolt megjelenés, hiszen a látogató ennek alapján ítél: egy igénytelen, láthatóan sablonból építkező honlap látványa alapján esetleg a cégéről is levonja az amúgy nyilván helytelen következtetését a látogató.

Legtöbben úgy gondolják, hogy elég egy honlapot elkészíttetni és már adják is egymásnak a kilincset a vevők. Persze erről szó sincs, hiszen arról, hogy a weboldal felkerült a világhálóra, egyenlőre csak Ön tud. A megfelelő marketing itt is elengedhetetlen. Erre szolgálhat például a hagyományos módon történő reklámozás, az internetes keresőkben, link-gyűjteményekben való megjelenés és az online reklámok.

Megrendelése esetén az internetes keresőkben, link-gyűjteményekben elhelyezzük cége linkjét, így Önnek csak a hagyományos — például a nyomtatott sajtóban megjelenő — reklámokra kell gondolnia, illetve partnereket kell találnia az interneten, hogy más honlapokon is megjelenhessen cége weblapjának reklámja.

Fontos a keresőoptimalizálás, mert a keresők csak így találják meg az Ön honlapját. Figyelni kell a jó weboldal kialakításra, a megfelelő, a cég profiljába vágó, esetleg a legfontosabb kulcsszóval megegyező domain-név kiválasztására és a megfelelő tartalomra, ahol a kiválasztott kulcsszavak megtalálhatóak a szövegben. Persze mindezek mellett nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a honlapot emberek nézik és nem a keresőknek készítettük.

Egy jó honlap megtervezésekor azon túl, hogy mit szeretnénk rajta megjelentetni, a hogyan is nagyon fontos. Ennek eldöntéséhez és az Ön igényeinek megismeréséhez vegye fel velünk a kapcsolatot, írja le, hogy mit szeretne, és rövid időn belül ajánlatot adunk Önnek.