Google keresőoptimalizálás

Google keresőoptimalizálás

Ez a bejegyzés 2016-ban íródik, a dátumnak ezúttal jelentősége van, mert a google keresési prioritások évről évre változhatnak. Pár éve a kulcsszavaké volt a főszerep, majd előtérbe került a reszponziv megjelenés támogatottsága, vagyis a weboldal tartalmának lehetőség szerint minden felbontáson élvezhetőnek kell lennie, és már az oldalak betöltődésének sebességét is figyelembe veszi a google a rangsor kialakításnál. .

A tartalom a korábbi évekhez képest háttérbe szorult. Vagyis hiába van feltöltve a teljes Encyclopaedia Britannica a weboldalunkra ha az nincs optimalizálva mobil kijelzőkre és más oldalak nem hivatkoznak a mi oldalunkra. Más szóval az oldalunk relevanciája alacsony, ezen úgy tudunk javítani ha minél több weboldalról, mutat hivatkozás a mi weboldalunkra. Ezt a google kereső robotjai naplózzák és weboldal fontosságától függően emelkedik az oldalunkon lévő tartalom fontossága.

Fontos megemlíteni, hogy a relevancián nem segít ha egy magas besorolású oldalról (például Facebbok) több száz link mutat a weboldalunkra ez a google egynek alacsonyabban fogja értékelni, mintha egy link mutatna a Facebookról és egy másik a Google+-ról. Itt fontos megemlíteni, hogy a Google közösségi oldala bár meg sem közelíti a Facebook látogatottságát, mégis nem meglepő módon jobb besorolása lesz oldalunknak ha Google+-on is megjelenik a tartalmunk.

Szintén fontos az oldal betöltődésének sebessége, ennek mérésére és elemzésére használhatjuk a Google PageSpeed Insights-t vagy a pingdom nevű merőoldalt. Utóbbi pontosabb képet ad weboldalunkon levő hibás scriptekről addig a google részletesebben kielemzi min kellene még javítanunk a magasabb pontszám elérésének érdekében. Itt mindjárt két kategóriával találkozunk mobil és asztali számítógépről is külön elemzést kapunk.

 

A mobiloptimalizált honlap megjelenése alkalmazkodik bármekkora képernyőmérethez, a weben való olvasást és böngészést elősegítve. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók mindenféle görgetés, nagyítás-kicsinyítés nélkül, kényelmesen tudja kezelni a weboldalunkat. Ezt régebben két külön oldal elkészítésével oldottál meg, ez azonban nem járható út mert a mobil kijelzők méretében elképesztően nagy a szórás. Egy 4-5 éves telefon kijelzőjén éppen úgy kell megjelenni a tartalomnak mint egy nagy felbontású tableten. Ezt CSS-el lehet elérni, ez a módszer lehetőséget ad a felhasználó kijelzőjének felbontásához igazítani a tartalmat.

Amennyiben az oldalunk gyors és mobil eszközökön is megfelelően működik jöhet a tartalom besorolása, mint az előző esetben itt változtatott a google. A kulcsszavak extrém magas sűrűsége okozhat problémák, például rengetegszer leírjuk az oldalunkon, hogy webshop ezt a google manipulatív szándékkal feltüntetett tartalomnak veszi és feketelistára teheti az oldalunkat. Szintén fontos megemlíteni, hogy az oldalunk neve elsősorban marketing jelentőséggel bír, mivel ezt látja meg a felhasználó a keresési listában, de google rangsorolás szempontjából kicsi a jelentősége. Ezért nem érdemes kulcsszavakkal telepakolni.

A Google tippeket  laikus honlaptulajdonos számára semmit nem mondanak, ezért ha önnek ezzel kapcsolatban a problémája, kérdése van vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje ingyenes tanácsadásunkat.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is