WordPress kimenő email név és a feladó címének megváltoztatása

WordPress kimenő email név és a feladó címének megváltoztatása

Alapértelmezett feladóként a WordPress fog megjelenni feladóként a weboldalunkról kiküldött emailekben. Vagyis az ügyfél ahelyett, hogy a nevünket/cégnevünket látná feladóként azt látja, hogy WordPress a feladó neve és [email protected]éldaoldal.com a címe. Ami egyfelől nem professzionális megjelenés, nehezen fog rá válaszolni és több levélszemét szűrő úgy van beállítva, hogy a [email protected] kiszűrje a bejövő levelek közül.

A WordPress emailcím feladójának beállításhoz két lehetőséget fogunk most bemutatni

A feladó neve és címe egyszerűen megváltoztatható a CB Change Mail Sender ingyenes bővítmény segítségével. A plugin egyszerűen letölthető és telepíthető a WordPress saját applikációs adatbázisából. Egyszerűen jelentkezzünk be a WordPress oldalunk vezérlőpultjába és innen telepítsük és aktiváljuk a bővítményt. Aktiválás után a WordpPress vezérlőpaneljében közvetlenül elérhetőek a beállítások. A bővítmény vegtlenül egyszerű. A CB Mail Sender Name mezőbe írjuk be a feladó nevét (saját vagy cégünk nevét) a CB Mail Sender Email mezőbe pedig a feladó emailcímét. Célszerű a saját domainünk általános kapcsolattartó emailcímét megadni a személyes emailcímünk helyett.

A bővítmény bár megbízható, mégis ha tehetjük inkább a következő módszert válasszuk

Feladónevének megváltoztatását elvégezhetjük ha hozzáadjuk az alábbi php kódot a témánk functions.php fájához. Ezt a fájlt a /wp-content/themes/aktívtéma/ könyvtárban találjuk meg.

// e-mail cím megváltoztatása
function wpb_sender_email( $original_email_address ) {
 return '[email protected]éldaoldal.com';
}
// Az e-mail feladójának névváltoztatása
function wpb_sender_name( $original_email_from ) {
 return 'Akarki is Lehet';
}
// Funkciók hozzárendelés a WordPress filterekhez 
add_filter( 'wp_mail_from', 'wpb_sender_email' );
add_filter( 'wp_mail_from_name', 'wpb_sender_name' );

A kék színnel kiemelt szöveg helyre adjuk meg az email címünket, illetve a nevünket/cég nevünket. Ez utóbbi módszer bár összetettebbnek tűnik, de jóval biztonságosabb és gyorsabb is mivel nem kell egy külső bővítményt, idegen kódot az oldalunkon futtatni. Az eredményt letesztelhetjük, ha hozzáadunk egy új felhasználót, megváltoztatjuk a jelszavunk a WordPress vezérlőpaneljében mivel a rendszer értesítőt fog küldeni nekünk a változtatásokról.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is