frissen beregisztrált domain, vagy a régi domain?

Frissen beregisztrált domain, vagy a régi domain?

Sokkal inkább bíznak az emberek egy olyan cégben ami régóta a piacon van, sokkal szívesebben választják az ügyfelek mint az újonnan induló vállalkozásokban. Így van ez a webhelyekkel kapcsolatban is, a Google figyelembe veszi a domain “életkorát” is rangsoroláskor a többi fontos faktor mellett. Általánosságban kijelenthető, hogy egy frissen beregisztrált domain-nel nem fogunk a Google keresési listájára ugrani.

A Google kereső algoritmusai elsősorban azt figyelik, mikor jelent meg a domain az interneten. Ezen belül is két lényeges faktor van, mikor indexelte az oldal tartalmát a Google, illetve mikor (és ki) hivatkozott elsőként a domain-re. Jelenleg ez utóbbit részesíti előnyben a Google. A domain beregisztrálásának dátumát nem veszi figyelembe a Google, mivel ezek a WHOIS adatok nem mindig elérhetőek. A domain mögötti tartalom korát, a domain-re mutató backlinkek (külső hivatkozások az oldalunkra) számát és ezek minőségét egyfajta bizalmi tényezőként tekinti a Google.

Mi számít új regisztrációnak? 

A Google nem adott ki erről hivatalos információt. Azonban a vezető fejlesztők nyilatkozataiból arra lehet következtetni, hogy pár hónapról van szó, ami lehet kettő de akár hat hónap is..  Az oldal rangsorolását elsősorban az oldalunkon lévő tartalom és az ebből “generált” linkek és legfőképpen a felhasználók a viselkedése (mennyi időt töltenek a weboldalunkon) határozzák majd meg.

Új domain regisztrációt követően

Fontos megjegyezni, ha 10 éves domain regisztrációnk, amit soha nem használtunk, éppen annyit fog érni a Google szempontjából mint egy frissen regisztrált webcím. Ezért javasolt azonnal elhelyezni egy egyszerű bemutatkozó oldalt, a közösségi oldalakra (Facebook, Twitter, Google+) beregisztrálni az újonnan megvásárolt domain-ünket. Így amíg az oldal elkészül és megfelelő tartalommal is lesz feltöltve remélhetőleg egyenrangú félként indul a többi domain-nal szemben.

Példa a bemutatkozó weboldalra

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!