MANET Hírportál ás közösségi oldal

Arculattervezés

Első körben el kell készülnie a két alappillérnek a jó logónak és szlogennek, ezután következhet  a komplett cégarculat tervezése, vagy a meglévő kész anyagok ráncfelvarrása, kozmetikázása.  Mint a céges embléma tervezésnél arculat tervezésnél is figyelembe kell venni sok fontos szempontot.  Az arculatnak igazodnia kell a logóhoz, megjelenésben, színekben és hangulatban. Arculattervezésnél fontos a harmónia, a jó egyensúly az egyszerűség, hatékonyság és átláthatóság. Egy vállalkozás nívóját emeli ha igényes névjegykártyája, céges fejléces papírja, termékbemutató szórólapja, prospektusa ergo cégarculata van.

Az alapvető arculati elemek meghatározó hatással vannak a cég jelenére és jövőjére. Ezért az arculattervezés területén stratégiai partneri szerepre törekszünk. Értelemszerűen az üzleti stratégia nem tartozik szorosan az arculattervezés területéhez, de minden arculattervezési projekt, amely nem egy jól megalapozott üzleti stratégia szolgálatában áll, csak kidobott pénz. Egy sikeres stratégia kialakításához viszont nélkülözhetetlen a marketig szempontok érvényesítése.
Egy jó üzleti és marketing stratégiából már természetesen következnek olyan tanulságok, célok, célcsoport-elvárások, amelyek meghatározzák azt, hogy az arculatról való gondolkodás milyen utakon indulhat el. Igény esetén ezért is nyújtunk segítséget egy vállalat küldetésének és jövőképének, valamint pozícionálásának, márkaszemélyiségének, legfőbb üzenetének meghatározásában is.

Mindezek konkrét márkanévvé, márkaértékekké és márkaszlogenné formálása már egyértelműen a kommunikációs szakemberek feladata. A kialakult verbális alapokat a színek, a formák, a képek és a tipográfia nyelvére tervezőink tudják lefordítani. A cég teljes vizuális világát próbáljuk megteremteni, az alap arculati elemektől kezdve a kommunikációs arculatig, az eladási és a munkakörnyezet kialakításáig.

Az igények egyeztetése után a cég profiljának, célközönségének leginkább megfelelő arculatot tervezzük meg, figyelembe véve a megrendelő izlését is. Külön megegyezés alapján akár több stílusú, színvilágú tervből választhatja ki az Önnek leginkább megfelelő variációt. A munka során kívánságra több lehetőséget is biztosítunk a konzultációra, így biztosan olyan arculat készülhet el, amely megfelel az igényeinek. Már egészen alacsony költséggel is profi arculattal jelenhet meg célközönsége előtt, biztosítva az egyediséget, megjegyezhetőséget.